Florilegium Header Include File Florilegium Menu Include file

Nieuwsbrief.

In het tijdperk van informatie is onwetenheid een keuze (Donny Miller).

Je inschrijven...

Wil je af en toe wat nieuws krijgen van Florilegium?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

ik schrijf mij in

Laatst verstuurde Nieuwsbrief.


De Messiah van G.F. Händel.

  

Beste Florilegiumvrienden,

In onze vorige nieuwsbrief kondigden we al aan dat we op 20 oktober afscheid nemen van onze dirigent Simon Van Damme met een bijzonder concert: de uitvoering van de Messiah van Händel.

Simon heeft een speciale band met de Messiah: het oratorium was het eerste dat hij zelf als uitvoerend zanger twintig jaar geleden mee op de bühne bracht. De afscheidnemend dirigent vindt de Messiah “een prachtig werk waarin Händel zijn muzikaal genie in al zijn facetten tentoonspreidt”. Met Florilegium streeft hij een coherente uitvoering na “met de diepgang van het religieuze en de drive van een opera”. Simon verlaat ons na tien jaar hechte samenwerking en een veelvoud aan concertprogramma’s van heel uiteenlopende aard, over polyfonie en barok tot romantiek en hedendaags werk.

Op het concert zal u ook kunnen genieten van volgende solisten:

Sopraan Emilie De Voght werkt sinds 2012 regelmatig met Silbersee, een Nederlands gezelschap dat zich specialiseert in muziektheater o.l.v. dirigenten als Filip Rathé en Reinbert de Leeuw. Als soliste zong zij tevens al met het Vlaams Radio Koor en La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken, en werkt ze regelmatig met het Collegium Vocale Gent o.l.v. dirigenten als Philippe Herreweghe, Ivan Fischer, Yannick Nézet-Séguin en Marcus Creed. In 2012 won ze de 1ste prijs van de Internationale zangwedstrijd Bell'Arte (B). Haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2011 werd eveneens opgemerkt. Zij is stichtend lid van het Odysseia Ensemble en het kamermuziekensemble Les Fêtes Galantes en betrokken bij het Nadar Ensemble dat zich specialiseert in hedendaagse muziek. U hebt haar al enkele malen kunnen bewonderen in onze concerten.

Mezzosopraan Frauke Elsen behaalde haar Masterdiploma in klassieke zang aan het Lemmensinstituut (Leuven) in juni 2018, in de klas van Catherine Vandevelde. Haar afstudeerprojecten (B. Bartoks Hertog Blauwbaards Burcht (Judit), R. Wagners Wesendoncklieder en S. Gubaidulina’s Galgenlieder) werden bekroond met grootste onderscheiding en gelauwerd door de jury. In 2013 werd ze al laureaat van de Belfius Classics-wedstrijd. Frauke werd reeds meermaals uitgenodigd om solo te zingen met orkest. Ze zingt regelmatig bij BachPlus en is lid van het vocaal octet Ottovocale. Ze volgde masterclasses bij onder andere Maarten Koningsberger, Henriette Witteveen, Rosemary Joshuo en Audrey Hyland.

Tenor Reinoud Van Mechelen treedt regelmatig op met verschillende grote barokensembles waaronder Collegium Vocale Gent, Le Concert Spirituel, La Petite Bande, Les Talens Lyriques, Pygmalion, Le Poème Harmonique, Il Gardellino, Insula Orchestra, L'Arpeggiata, Ludus Modalis, B'Rock, Ricercar Consort, Capriccio Stravagante, Scherzi Musicali en het European Union Baroque Orchestra. Van Mechelen behaalde in 2012 zijn meesterdiploma op het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Dina Grossberger. In 2017 werd hij bekroond met de prestigieuze Caecilia Prijs als Jonge Musicus van het Jaar van de Vereniging van de Belgische Muziekpers. Reinoud werkte al mee aan menig CD- en DVD-opname. Voor hem wordt het de eerste maal dat hij de volledig Messiah zal uitvoeren.

Met zijn 25 jaar behoort ook bariton Kamil Ben Hsaïn Lachiri tot de meest getalenteerde jonge zangers van België. Na aanvankelijk piano te hebben gestudeerd bij Cristina Todea en Stéphanie Salmi startte hij op 15-jarige leeftijd aan het IMEP in Namen bij Fabian Jardo. Als zanger volgde hij les bij Françoise Viatour en Benoît Giaux, eveneens in Namen waar hij ook afstudeerde met grote onderscheiding. Kamil won al meerdere prijzen, waaronder die van de Singers Academy van de Munt (2018) alsmede in competities in Parijs en Metz. Als solist was hij reeds te horen in de grote huizen van steden als Brussel, Amsterdam, Luik, Pittsburgh, Metz en Helsinki.

Florilegium en de solisten worden begeleid door een barokorkest samengesteld uit professionele musici. Alle redenen dus om te komen luisteren en familie en vrienden mee te brengen!

Informatie en kaarten:

  • Inkom: 17 € - Voorverkoop: 15 €
  • Voor Studenten en personeel KUL en LUCA School of Arts: 10 € (Voorverkoop: 8 €)
  • Voor jongeren tot 26 jaar: 10 € (Voorverkoop 8€)

Voor wie er op 20 oktober niet kan zijn is er ook een uitvoering in verkorte en aangepaste versie op zaterdag 19 oktober 2019 om 16 uur in Hof Bladelin in Brugge. Hiervoor kan u ook reserveren via de website en vragen we ter plaatse een vrije bijdrage.